Меню сайта

Мини-чат
200
Наш опрос
Хотели бы вы убрать вон ту надоевшую паутинку с этого сайта?
Всего ответов: 69
Форма входа
Календарь новостей
«  Октябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Всего на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Воскресенье, 05.05.2024, 22:30

NeFoRoVkI


Приветствую Вас Гость
RSS
Главная » 2008 » Октябрь » 27 » Загальноосвітній школі № 7 - 75!
Загальноосвітній школі № 7 - 75!
22:33
Школа…

Це початок біографії кожного з нас. Це та часточка, яку ми всі забираємо у широкий світ свого майбутнього. У кожної школи – своя історія, своє минуле, свої вихованці, свої вчителі. 

Новоград-Волинській загальноосвітній школі № 7 виповнюється 75 років.

Це вік мудрості. Але це і вік розквіту, досконалості. 

А розпочиналось все в далекі тридцяті роки минулого століття, коли на світову арену почали виходити сили фашизму. Для зміцнення західного кордону колишнього Радянського Союзу в Новоград-Волинський було передислоковано декілька підрозділів 44-ї стрілецької дивізії, які розмістились в районі, який і зараз називається «Зелені».

Тоді ж було прийнято рішення про створення в Новограді-Волинському першої російськомовної школи на території військового містечка.

 

             

 

             

 

 

Про це у жовтні 1933 р. сповістила своїх читачів міська газета «Соціалістичне Полісся», редактором якої до війни був батько нашого вчителя-пенсіонера Толчинського В.Г.

Біля Будинку офіцерів було одноповерхове приміщення, яке прийняло перших учнів. А вже 30 серпня 1935 року газета писала: «Це наша мрія. Днями закінчується будівництво міської десятирічної школи».

Ця будівля після капітального ремонту і добудови 1989 року і зараз з радістю приймає учнів початкової ланки. 

Перший випуск семи десятикласників відбувся у червні 1938 року.

Серед довоєнних випускників школи було багато таких, що покрили себе невмиручою славою героїв. Це сини маршала Єрьоменко, Катерина Бройко, Степан Трофимчук, Микола Нагорнюк та багато інших.

Під час війни в приміщенні школи був військовий госпіталь. Школа відновила свою роботу лише в 1944 році. В книгах наказів по школі є накази про відрядження учнів на розбирання руїн, впорядкування вулиць. Діти і вчителі працювали, чим могли, допомагали фронту.

 Після закінчення війни шкільне життя значно пожвавилось. У зв’язку з тим що більшість учителів жили в школі, учні цілими днями пропадали в закладі і надолужували прогалини в знаннях, займались позакласної роботою.

Уже в той час особливу увагу педагогічний колектив звертав на військово-патріотичне виховання. І школа досягала в цьому значних успіхів.

Учні були частими гостями військових частин, виїжджали з воїнами і брали участь у стрільбах. Для юнаків це було прямою дорогою до вибору професії «Захисник Вітчизни».

І так протягом багатьох років. І зараз юнаки обирають важку професію військового.

ЗОШ № 7 пишається своїми учнями, які стали генералами, полковниками. Серед них колишній міністр оборони, нині депутат Верховної Ради О.І.Кузьмук; генерали Калінін, Борчаковський, Кіселло; полковники Вишнівський, Данилюк, Волошин та інші.

Але не тільки військовими славиться сьома школа. Серед її випускників є професори, доктори і кандидати наук, Синюк, Калініченко, Карпов, Якимчук, Большаков, Слєсарєв, Писарчук, Іванова, Уждавіні та багато інших. 

Серед випускників багато лікарів, які врятували не одне життя.

Із 58 вчителів, нині працюючих в школі, 19 закінчили сьому, серед них Заслужений учитель України Володимир Леонідович Дідковський; кавалер ордена «Знак Пошани» Людмила Андріївна Домащенко; Данилова Маргарита Іллівна, Мельничук Валентина Іллівна віддали рідній школі усе своє свідоме життя.
 
Завдяки таким патріотам і процвітає ЗОШ № 7.
А їй є чим пишатись.

За межами області і республіки були відомі юнармійські загони «Орлятка» і «Зірниці». А останні два роки десятикласники сьомої школи є переможцями обласної військово-спортивної гри «Патріот». Учні Дідковського В.Л. є переможцями і призерами республіканського та обласних олімпіад з інформатики. 

Наші спортсмени успішно виступають на аренах республіки, деякі на міжнародних.

Для всебічного розвитку дітей у школі працюють факультативи з усіх основних предметів, курси за вибором, функціонують клуби «Ерудит», «Комфорт», «Дивоцвіт», євроклуб, хореографічна студія «Перлина», різноманітні гуртки та секції.

На базі школи працюють обласна школа олімпійського резерву з вільної боротьби, спортивний клуб і ДЮСШ, гуртки Палацу шкільної молоді і ТВЦ.

Свої знання учням передають 4 Відмінники освіти України, 2 вчителі-методисти, 11 старших учителів.

У старшій ланці відкрито профільні класи: філологічний, фізико-математичний.

Учні старших і середніх класів мають можливість брати участь в управлінні школою. Вони є членами ради школи, громадської ради. Діє учнівський парламент.

Учні школи беруть участь у різноманітних проектах. Так, завдячуючи призерам міського конкурсу на кращий проект, у школі змогли встановити ігровий майданчик. Юні екологи протягом двох останніх років захищали честь міста як переможці на обласних змаганнях.
Добрими традиціями школи стали:

- вшанування ветеранів війни та праці, колишніх працівників школи;
- свято знань, посвята у першокласники;
- презентація класу;
- К В К;

- постійні зв’язки з підшефними військовими частинами;
- дні здоров’я;
- родинні свята;
- інтелектуальні ігри;
- творчий звіт «Зоряна мить»;
- конкурс «Кращий учень школи»;
- конкурс «Пісні і строю»;
- день школи.

У школі діє історико-патріотичний музей, картинна та квіткова галереї, виставка виробів обдарованих дітей.
Школа підтримує традиції минулих поколінь.

Педагогічний колектив робить все можливе, щоб підтримувати авторитет школи в місті. 

Щиро вітаємо всіх з ювілеєм. Адже саме з 75-річчя згідно закону розпочинається відлік ювілейних дат.

Бажаємо колишнім учням і вчителям, щоб були здорові. Щастя, любові та злагоди.

Тож наснаги тобі, Школо № 7! Творчих злетів Вам, вчителі, у вихованні гідних громадян! Їм берегти спадок поколінь – державну незалежність України, примножуючи розквіт.
 
Овдіюк В.І., директор ЗОШ № 7

Сухова О.І., заступник з виховної роботи ЗОШ № 7

Просмотров: 739 | Добавил: SAW | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024 |